Witte lelies

Witte lelies zijn al eeuwen een symbool voor vrouwelijkheid, schoonheid en zuiverheid. De geur van de lelie is een van de meest geliefde. De lelie is een mooie snijbloemen die zich gedraagt als een vaste plant in de tuin. Je kunt jaren genieten van de pracht van deze plant.

Hoogte: Maximaal 1 meter
Wanneer lelies zaaien: de bol kan na augustus in de grond (15-20 centimeter)
Bloeitijd: mei tot augustus
Latijnse naam: lilium
Soort plant: bolgewas
De bol van een lelie houdt het boven de grond niet lang uit. In de winter dien je de grond af te dekken met een laag humus. De bol kan ook in een pot overwinteren.

Heb je een balkon op het noorden, met de hele dag schaduw? Dan zijn deze planten geschikt: hosta, klimop, hortensia, begonia, skimmia, fuchsia en bergenia.

Balkon op het westen? Dan heb je vaak het meeste last van de wind. Zorg voor stevige, grote potten die niet snel kunnen omwaaien en voor sterke en laagblijvende planten, zoals laurier, longkruid, buxus en lelies. Vergeet niet om regelmatig water te geven, potten drogen snel uit door de wind.

Witte maagdenpalm

Deze groenblijvende struik kan takken vormen die wel 2 meter lang worden, maar ze komen nooit hoger dan 20 tot 40 centimeter. De plant vormt vrijwel het gehele jaar bloemen. De kleur wit is naast paars blauw het meest voorkomend. Omdat de takken makkelijk ergens wortel schieten, is het verstandig om op te letten dat de maagdenpalm niet te veel woekert.

Hoogte: 20 tot 40 centimeter
Wanneer maagdenpalm zaaien: voorjaar
Bloeitijd: vrijwel het gehele jaar
Latijnse naam: Vinca
Soort plant: heester
De maagdenpalm is een zogenaamde afweerplant waarvan wordt beweerd dat deze beschermt tegen hekserij. Baat het niet dan schaadt het zeker niet.