De Fargesia Robusta Campbell is een populair soort Bamboe. Deze soort groeit namelijk redelijk snel en kan wel 4 meter hoog worden. Daarnaast geeft deze Bamboesoort ook weinig problemen. De Fargesia Robusta Campbell is winterhard, snoeit makkelijk en is niet schadelijk voor je tuin. Deze Bamboe wordt daarom ook wel de perfecte tuinbamboo genoemd!

De Campbell heeft donkergroene, dunne en rechte bamboestengels. Het blad is eivormig en heeft aan de bovenkant kleine puntjes. De bloemen van deze Bamboe zijn gelijkmatig verspreid over de takken en zijn paars van kleur.

Doordat dit bamboesoort een niet woekerende bamboe is hoef je niet bang te zijn dat deze ineens overal in uw tuin staat. De Bamboe groeit namelijk verticaal en blijft dicht bij elkaar.

Wanneer moet je snoeien?

Wanneer deze bamboe in een humusrijke plek is geplant, kan deze vele jaren lekker zijn eigen gang gaan. De scheve en oude takken kunnen wel altijd weggesnoeid worden. Er zullen zo weer nieuwe stengels groeien, dit tot wel 4 meter hoog kunnen worden.

De grote snoeibeurt die moet plaatsvinden in de late herfst of het vroege voorjaar. Je herkent de stengels die gesnoeid moeten worden aan het feit dat deze dunner zijn en wat meer hangen. Bij volgroeide planten kan je elke herfst 30-70% van de halmen snoeien, zo kan deze in het voorjaar weer mooi verder groeien.

Wil jij ook graag een mooie Fargesia Robusta Campbell in jouw tuin? Dit voor een haag, extra sfeer of als echte eyecatcher? Bekijk dan online het assortiment van Haagplanten Heijnen.